Българска платформа за международно развитие отправя покана към всички училища в страната за участие в конкурс с награди „Глобално училище”.

За да се включите в надпреварата, представете Вашата инициатива в областта на глобалното образование, която бихте искали да реализирате, попълнете приложения формуляр, описвайки и своя досегашен опит, и го изпратете на електронна поща globalschool@bpid.eu в срок до 5 април 2018 г.

Призът и парична награда в размер на 1000 лв. ще се връчи на отличените 5 училища на официално събитие, което ще се състои в рамките на националната конференция за глобално образование в София, която тази година ще се проведе за шести пореден път, на 8-9 юни 2018 г.

Наградата „Глобално училище” е учредена през 2015 г., като организаторите имат амбицията да я превърнат в ежегодна дейност. Състезанието е отворено за всички училища в България. Неговата цел е да отличи училища, които имат съществуващи добри практики в областта на глобалното образование и които планират конкретни бъдещи инициативи в подкрепа на изпълнението на Целите за устойчиво развитиe (ЦУР).

Тазгодишното издание на конкурса се осъществява в рамките на проект „Граждански диалог за развитие”, който се реализира от Българска платформа за международно развитие (БПМР) с финансовата подкрепа на Европейската комисия във връзка с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в периода ноември 2017 – октомври 2018 г. Планираните дейности си поставят за цел да задълбочат познанието и разбирането на гражданското общество за българската и европейската политики за сътрудничество за развитие и ролята на ЕС в изпълнението на Програмата на Организацията на обединените нации за устойчиво развитие до 2030 г., както и българското участие в този процес. Повече за проекта може да прочетете ТУК.